zondag 16 januari 2011

de kop is er af

Heerlijk, heerlijk, het jaar is begonnen en de kop is er af.
Vrijdag heb ik weer mijn eerste boetseerles gehad van het nieuwe seizoen ... ZALIGGG was het.
Hieronder mijn eerste kleine man, het stelt mijn zoon voor toen hij (26 jaar geleden)een jaar of drie was. Dit beeld heb ik met kerst kado gedaan aan mijn moeder en staat nu naast de TV te pronken, zodat je hem goed en vaak ziet.Mijn 3e kleine man is nu af en staat te drogen, voordat hij de oven in mag. Ik ben er tevreden over en zodra mijn camera het weer (goed) doet zal ik hem (trots) showen hier zoals hij nu is nu hij af is.
Hieronder een foto van de eerste aanzet voor nummertje 3, als je goed kijkt zie je ook nummer 1 nog zitten.
Nummertje twee is een klein beeldje, die maakte ik thuis van een restje klei. Helaas is de klei nu zo hard dat ik de schoentjes niet meer kan bijwerken, maar het heeft wel iets. Ik heb als voorbeeld een fotootje van internet gehaald, een jongetje in oorlogslanden.
Bij de rechts onderste foto zie je aan mijn hand hoe klein het beelde is geworden.
Dit moet ik vaker doen, even zo'n kleintje tussendoor.Vrijdagavond heb ik mijn werkje wat ik gestart was op les meegenomen naar huis, het was een oefening met blokken, en moest abstarct worden. DAAR raak je me absoluut kwijt, ik kan simpelweg niet lang abstract werken of denken, ik zie er opeens iets in en werk dat uit. Over dat beeldje, andere keer meer.

Ik heb vandaag een heerlijke dag gehad, ik ga morgen na lange tijd ziek thuis weer eens even op kantoor kijken en ik geniet buiten van de heerlijke frisse lucht als ik hondje Lara uit laat.

Heb een goede nacht en een lekkere dag morgen.
Cathy

3 opmerkingen:

 1. Hoi Cathy, alvast succes voor morgen en ook een heerlijke nacht.

  Ik ben verukt van je beeldjes...echt zo mooi!!!!!!!

  En ja, ik begrijp je gevoel bij abstract werken...zou voor mij ook niks zijn. Leuk dat je nu foto`s op je blog hebt. en een muziekje...hahahaah...ik weet nog steeds niet hou dat moet(automatisch)

  lieve groetjes


  Loesje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Cathy,

  Wat ben je heerlijk creatief bezig, kan me voorstellen dat je al knedend met klei alles om je heen vergeet en met het puntje van je tong tussen de lippen maar door gaat en doorgaat....
  En het resultaat mag er zijn hoor!!!
  Je kleine zoon, prachtig!

  Het kleine jongentje met zijn opgetrokken knietjes tussen zijn armpjes......is fraai.....maar ik zie in die houding ook veel verdriet.....TE veel ellende voor 'n kind in oorlogslanden.........wat zou het heerlijk zijn dat ALLE kinderen op de wereld zonder zorgen groot konden groeien...

  Fijn dat je na het ziekzijn weer aan de slag kan gaan, succes!!

  Maak er een mooie week van!!
  Liefs,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi lieve CATHY,
  LEUK OM WEER EVEN WAT VAN JE TE LEZEN , goh in een keer grote letters , nou ik laat het staan hoor .......

  Wat ben je toch ook heerlijk creatief he , prachtige beeldjes zijn het, ik vind het altijd zo knap als mensen uit een homp klei zoiets kunnen maken.
  Ik keek ook wel eens naar zo'n programma op tv waar ze dan uit een stuk hout de mooiste dingen maakten , zooo knap !

  Nou , geniet lekker van de de dagen ( die al weer langer worden ) en fijn dat je met je gezondheid weer aan het opbouwen bent.

  lieve groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen