zaterdag 4 juni 2011

Kreta en kleine lettertjes


Was ik er zomaar en zowaar even een weekje tussenuit. Was samen met mijn vriendin lekker naar Kreta. We hebben het er enorm naar ons zin gehad.
Ook ontdekten we een dierenopvang voor straathonden en katten. We gaan proberen daar iets voor te betekenen. Nog even broeden op een goed plan.Helaas werd ik ook door een hond gebeten (niet die op de foto hoor), maar haalde gelijk een tetanus en kreeg een antibiotica kuurtje mee. Mn hand is wat gevoelig maar het wordt allengs minder dik gelukkig.
Maandag even naar mn eigen huisarts ermee. Ook krijg ik dan de uitslag van het onderzoek naar eventuele botontkalking.
Mensen mensen, Ja ik ben blij met mijn leeftijd, maar wat brengt het veel met zich mee. Opeens is mijn cholestorol te hoog, pilletje, moet ik aan een bloedverdunner, pilletje, slaap ik al langere tijd slecht, pilletje, heb ik iets tegen de hoofdpijn, pilletje ... word ik zelfs op Kreta gebeld door mn neuroloog, dinsdag en woensdag toch weer onderzoeken ... pilletjes?
We'll see ...
al met al voel ik me nog steeds redelijk goed eigenlijk en heb me dus maar zo;n doosje aangeschaft. 1 x per week alle pillen verdelen en per dag een doosje op zak. Zo, das geregeld. alleen innemen en er verder niet bij stilstaan.
Nee nee, zo makkelijk was het niet .... cholestorol ... dieet! Dat wil zeggen, leesbril mee naar de supermarkt want we gaan eens kijken WAT we nu eigenlijk tot ons nemen .... we, ik en mezelf dus.
Van zoonlief een lesje gehad over vetten, onverzadigde en verzadige, wat echt niet te eten en wat echt wel .... omega 3 PILLETJES!!!, pro actif... DRANKJES .... granen, brood en KOEKJES ......, rijst en pasta's ... GRANEN ....
En dat voor mij, die altijd roept: ik kan alles eten ...
Inderdaad, voor mijn gewicht hoef ik het niet te laten, ik moet zelfs gewoon wel eten en liefst iets meer dan nu, MAAR ..... let op de vetten ....
Toen hij begon over cardiosport raakte hij me even kwijt :) ....
Ik ga maar eerst afwachten wat er komen gaat en lees ondertussen die achterlijk kleine lettertjes op producten waar feitelijk de belangrijkste informatie staat die ik nu nodig heb .....
brrrrrrrrrrrr die kleine lettertjes .....
Zie je iemand staan in de supermarkt, die elk produkt leest alsof het een tijdschrift is .....
don't call me :)

liefs
Cathy