zondag 16 januari 2011

de kop is er af

Heerlijk, heerlijk, het jaar is begonnen en de kop is er af.
Vrijdag heb ik weer mijn eerste boetseerles gehad van het nieuwe seizoen ... ZALIGGG was het.
Hieronder mijn eerste kleine man, het stelt mijn zoon voor toen hij (26 jaar geleden)een jaar of drie was. Dit beeld heb ik met kerst kado gedaan aan mijn moeder en staat nu naast de TV te pronken, zodat je hem goed en vaak ziet.Mijn 3e kleine man is nu af en staat te drogen, voordat hij de oven in mag. Ik ben er tevreden over en zodra mijn camera het weer (goed) doet zal ik hem (trots) showen hier zoals hij nu is nu hij af is.
Hieronder een foto van de eerste aanzet voor nummertje 3, als je goed kijkt zie je ook nummer 1 nog zitten.
Nummertje twee is een klein beeldje, die maakte ik thuis van een restje klei. Helaas is de klei nu zo hard dat ik de schoentjes niet meer kan bijwerken, maar het heeft wel iets. Ik heb als voorbeeld een fotootje van internet gehaald, een jongetje in oorlogslanden.
Bij de rechts onderste foto zie je aan mijn hand hoe klein het beelde is geworden.
Dit moet ik vaker doen, even zo'n kleintje tussendoor.Vrijdagavond heb ik mijn werkje wat ik gestart was op les meegenomen naar huis, het was een oefening met blokken, en moest abstarct worden. DAAR raak je me absoluut kwijt, ik kan simpelweg niet lang abstract werken of denken, ik zie er opeens iets in en werk dat uit. Over dat beeldje, andere keer meer.

Ik heb vandaag een heerlijke dag gehad, ik ga morgen na lange tijd ziek thuis weer eens even op kantoor kijken en ik geniet buiten van de heerlijke frisse lucht als ik hondje Lara uit laat.

Heb een goede nacht en een lekkere dag morgen.
Cathy