zaterdag 22 januari 2011

Heden. verleden en toekomst ...

Ik zal het nooit vergeten, zo heette ons geschiedenisboekje op de lagere school, in de tijd dat je nog in klassen zat en niet in groepen: Heden, verleden en toekomst ...

Heden ben ik een stukje in mijn verleden terug gestapt, en waarempel, ik denk dat het ook weer een stukje toekomst gaat worden.

Zo'n jaar of 10 geleden las ik op een startpagina van de poppenhuizenwereld een oproepje: mensen gezocht die zin hadden om samen te knutselen voor de poppenhuizen, omgeving Zandvoort.
Nooit reageerde ik op zulke stukjes, maar die dag wel.
Ik zat al enkele jaren in de miniaturenwereld maar het was stiekemweg meer werk dan hobby geworden. En ja, zo lekker af en toe voor jezelf en je eigen poppenhuis eens knutselen, hopende mijn brein even op HO te zetten leek me wel wat.
Ik mailde de betreffende dame, en diezelfde avond nog zaten we heerlijk aan de telefoon, alsof we elkaar al jaren kenden.
Kort daarna hadden we een clubje samen en zaten we al in haar woonkamer te brainstormen.
Lange tijd hebben we veel zelf gemaakt, kwam ze langs als ik op beurzen stond en ook samen hebben we avonden zitten frutten aan ideetjes voor mijn 'winkeltje'.
We zijn nu jaren verder, zij is opnieuw getrouwd, werd opeens moeder van 2 knapen, ik werd weduwe en mijn zoon ging het huis uit, we verloren elkaar nooit echt helemaal uit het oog. Vaak was zij een luisterend oor voor mij, en soms ik ook voor haar hoop ik.
Doordat ons beider leven zo was veranderd raakte onze hobby wat in het slob (of is het slop?). Bij mij staat (ligt) de boel al jaren stil en ik heb ook wel een flinke opruiming daarin gedaan. Van mijn 11 projecten heb ik zeker niet alles meer, maar zou ze zomaar weer kunnen bedenken hoor, dat dan weer wel. Maar goed, de tijd, de rust, de zin ....

Komt 'de dame' enkele weken met de mededeling: Het kriebelt weer bij mij, en ja hoor, enkele dagen later was haar hobbykamer op orde, klaar om weer te starten.
Zo kwam het dat we beiden vandaag benieuwd waren of er veel nieuws onder de mini-zon was en togen naar een beurs in Bleiswijk.

Het was een leuke beurs, buiten de echt lawaaimakende stofzuiger en draaiende wasmachine (1 op 12 dus weinnig plek voor echte was) hebben we niet zo heel veel nieuws gezien.
Maar de sfeer hadden we wel weer snel te pakken, beiden met wat kleine aankopen en toch VEEL minder geld maar ook wel weer beiden een tijdschrift rijker togen we weer huiswaarts.

Tijd dus voor mij om, als vanouds, naar bed te gaan en me tegoed te doen aan het nieuwe blad, hmmmmmmm

Verleden, heden, toekomst .... wie zal het zeggen.
Het kriebelt wel!

Fijne nacht
Cathy