dinsdag 16 oktober 2012

keuzes keuzes

Nee ik was niet weg, ik had gewoon zoooooooooooveel te doen ... wie herkent dat niet ???

Tot vandaag had ik een logeerhondje van vrienden, heel gezellig voor Lara, Hij (Jazz) moest even wennen aan al mijn (8) katten en Ik aan zijn  enorme haarvlokken die rondvlogen als hij bewoog, maar verder was het super leuk.


Zoals een enkeling hier wel weet ben ik ook een poppenmens.

Al enige tijd geleden heb ik daarvoor een ander blog opgezet maar het lukt me niet zo erg nog. Vreemd, ik kan maar niet onthouden hoe alles ook alweer moest. Leeftijd???? pprrrrrrrrrtttttttttttt.
Ik ben thuis weer eens heftig aan het omgooien. Sinds ik alleen woon nadat mijn man overleed en mijn zoon en schoondochter hun eigen stulpje betrokken kon ik mijzelf niet echt terugvinden in met name de woonkamer. Een prachtige ruime kamer met vele mogelijkheden waardoor ik dan ook zo'n 8 jaar alles steeds weer heb verschoven.

Dan was het leuk ... en netjes (hoera eindelijk) ... en dan zat ik daar .....
Het werkte niet. Dan wilde ik weer wat doen (frobelen) en binnen no time leek het of er 6 bommen waren ontploft hier. Want ja, áls ik dan iets wil doen kan ik weer niet kiezen wát ik dan zal gaan doen, dus alle kasten open, spullen van boven naar beneden, nog een lapje, nee toch maar klei ... en niks opruimen he ... dat zit niet in mijn systeem.
Kortom ....CHAOS met hoofdletters. In mn hoofd, huis en vooral woonkamer.

Ik denk DE oplossing te hebben gevonden, en zo niet, heb mn vriendin Jolanda beloofd dat het minimaal 5 jaar zo moet blijven. Mijn woonkamer wordt mijn atelier ... JAJA ik weet het, ik ben hartstikke gek, maar toch :).

In de zijkamer (die heel lang geleden nog garage heette) heb ik een kleine woonkamer gecreeerd. Ik zal er morgen wat plaatjes van schieten. Mijn bank, salontafel en stoel, een eetafel en 2 stoelen, vitrinekastje en nog een kastje staan daar, samen met het minisetje van Oma, wat toch écht niet weg gaat maar wel nodig wit moet worden. Ook staan er nog 2 metalen kasten die gaan verhuizen naar mn atelier (lees: voorheen woonkamer).
In beide kamers een tv dus op dat vlak geen klagen. Grote verandering groots effect. De katten mogen niet in de zijkamer komen, en in het atelier mag ik niet meer roken.

Eigenlijk was ik net bezig de zijkamer om te bouwen tot poppenkamer maar die hele grote wanordelijke overvolle woonkamer zat me te veel dwars.

Nu hoop ik gewoon altijd de zijkamer netjes te hebben voor als iemand eens even aanwaait, en ja, daar mogen we dan nog lekker een sigaretje roken maar de kattenharen zijn er niet welkom. Niet meer honderd keer in de week de bank en stoel zuigen of door met modderpootjes betreden hoezen wéér in die wasmachine kukelen. Gedoe! Opgelost!!!

En ik zit er zalig, tot ik ontdekte dat de cv het daar niet meer deed en het de laatste 2 weken toch echt koud begon te worden. Na 4 dagen klussen van de man van weer een andere vriendin is dat probleem opgelost en nu is het heeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk. Er wordt daar niet meer geklust!!
De geschiedenis van de zijkamer is dus als volgt: garage, opslagruimte, doorbraak met woonkamer, cursuslokaal, werkkamer, opslagruimte, poppenmuseum, woonkamer.
Hoezo ik kan niet kiezen?