maandag 3 januari 2011

Spannend

Spannend vind ik het altijd, zo een fris nieuw jaar, een onbeschreven blad waar je nog van alles mee kunt, je kunt het vouwen, er op tekenen of schrijven, het verknippen, het in een kleur schilderen of het verscheuren.
Er zijn zoveel mogelijkheden met zo'n onbeschreven blad dat mijn geest ervan gaat bruisen, en dat vind ik leuk, en spannend.

Veel dingen overkomen je in het leven, hoewel ik weet dat veel mensen er van overtuigd zijn dat je alles over jezelf afroept, ik ben het daar niet geheel mee eens. Ook de manier waarop je met bepaalde dingen omgaat zijn echt niet altijd vrije keuzes, soms gebeuren er dingen waar je met je verstand gewoon (soms tijdelijk) niet bij kunt en dan is de reactie (bij mij dan) vaak primair, niet iets waar je over nadenkt maar iets wat door mijn gevoel ingegeven wordt.
En nee, ik weet het, dat zijn vaak niet de verstandigste re-akties, maar daarom gebeurt het nog wel.

Afijn, zo zullen er dit jaar ook wel weer dingen op mijn pad komen of in mijn straatje parkeren, welke ik nu nog niet eens bedenken kan. Juist die dingen, die je niet bedenken kunt, brengen je vaak in de lastigste neteligste situaties. Al het andere, wat je wel kunt bedenken of eens over na hebt gedacht, daar heb je in principe al een beetje mee gedealt.
Volg je me nog? :)

Waar ik vat op heb of ga krijgen dit jaar pak ik met beide handen aan, en ja, ik ga dingen proberen te sturen in de richting die ik op wil gaan. Kwestie is wel nog een beetje, welke richting is dat.

Mijn baas/vriendin was vandaag enkele uurtjes bij me op bezoek. Wij kunnen samen (al jaren) heerlijk doorpraten over wat het leven inhoudt, of bieden kan, of wat we er uit zouden willen halen ... EN ... vandaag kwam daar de vraag bij: zijn we dan op de goede weg?
Het mondde uit in een geweldig gesprek, wij zijn het echt niet altijd eens maar respecteren elkaars mening enorm, en omdat we elkaar al zo lang en zo goed kennen snappen we elkaars standpunt vaak ook erg goed, al is het niet het jouwe.

Dit zijn, om te beginnen, de vriendschappen die me veel waard zijn en die ik wil behouden, en meer aandacht moet en ga geven.
Gister werd ik bij verrassing gebeld met een nieuwjaarswens door iemand die ik al zeker 4 jaar niet heb gezien of gesproken, het voelde als vanouds en we hebben (ook als vanouds) enorm gelachen. Ook kreeg ik een kerstgroet van een oud collega van mij uit mijn Veronica tijdperk, ook hem heb ik de afgelopen 6 jaar slechts 1 x gezien, dat is weer het lastige als iemand in Groningen woont en ik hier in het westen, en beiden een toch wel vol leven. De kaart bracht leuke herinneringen met zich mee en die dag moest ik af en toe grinniken om bepaalde herinneringen.

6 Jaar lang heb ik amper of geen kaarten verzonden maar dit jaar wel bijna 100. En aangezien ik zelden een kerstgroet stuur, zijn het meestal nieuwjaarswensen die ik rondzend en die gaan standaard pas na 1 januari mijn deur uit. Dus al die mensen gaan hem nog krijgen, vroeger kreeg ik er altijd leuke reakties op. Veel heb ik persoonlijk nog even beschreven, en ja, zo vind ik een kaartje sturen echt leuk én gemeend, en geen farce.

DUS, ik doe dingen dit jaar die ik meen, en niet omdat het moet (behalve werken enzo, sociale verplichtingen houd je altijd wel iets) en als ik het doe doe ik het met plezier. Een groot deel van mijn leven deed ik dat al, en ik pak dat weer op.
Morgen zie ik een vriendin van me waarmee we rond onze verkeringstijd al optrokken, en dat zo'n 30 jaar lang. Zij kon en kan slecht met het gegeven 'de dood' omgaan en dus helaas durft ze niet meer in mijn huis te komen sinds Kees overleed. Ik heb het nu geaccepteerd, vandaag belde ze en we hebben ruim een uur lang lol gehad aan de telefoon. En geloof me, morgen hebben we ook weer genoeg te babbelen en lachen, dat is altijd zo geweest, al zagen we elkaar tijden lang niet.

Hm, waarom schrijf ik dit allemaal eigenlijk? Omdat het door mn hoofd speelt en het even uit mijn systeem moet, ik ben blij, en voel me goed bij deze gebeurtenissen. Zaterdag ga ik een avondje uit, en zelfs daar verheug ik me weer op, nou ja, het moet niet gekker worden op mijn oude dag. Een nieuwsjaarsborrel en ik ga veel mensen zoenen denk ik zo .... maar alleen met liefde, en niet omdat het moet.
Hahahahaa.

Fijne avond en geniet!