maandag 30 juli 2012

Back to France ...

Hoe internationaal kun je zijn in 1 regeltje ...
Buiten mijn achternaam en een enkel woordje spreek ik dus geen frans, dus maar mixen met engels ... BACK.

Mijn vorige berichtje was weer even zo'n denkmomentje tussen gesjouw door, en nee dames, zelf ben ik niet bij de cat-fight betrokken. Gelukkig niet, mag ik wel zeggen.

Sowieso ben ik geen mens van ruzie eigenlijk. Als ik terugkijk naar mijn verleden houdt het wel op bij het ruzieën als kind, met grote zus en kleine broer, soms eens met je vriendinnetje maar dan niet kunnen slapen, en later, ach ja, met je partner ben je het uiteraard ook niet altijd eens, overigens andersom ook niet hahaha, maar ruzie? Nee, dat hadden wij nooit eigenlijk. We hoorden elkaar aan, probeerden daar iets mee op een manier die beiden goed vonden of lieten het zijn voor wat het was.
Ook met mijn vriendinnen heb ik eigenlijk nooit ruzie of ruzie gehad, en kan wel zeggen dat al mijn vriendschappen al vele jaren lang bestaan, dat zegt wel iets denk ik. Over mij, maar zeker over de vrienden om me heen.
Je groeit met elkaar mee, of je groeit uit elkaar (zoals met mijn ex baas waarmee ik toch ook 30 jaar bevriend was). Dan is die vriendschap niet opeens slechter geweest dan het leek, het was goed voor die jaren, maar niet goed meer voor nu. Zo zit het leven volgens mij wel in elkaar, dingen kunnen goed en mooi zijn en toch stoppen op een bepaald moment. Maar was het dan gelijk allemaal slecht? Ik betwist dat.

Maar goed, ik ga even terug naar Frankrijk en wil jullie weer even mee laten genieten. Denk je in ... stilte, lekker zonnetje, hondje aan de lijn, even een beetje zorgeloos en niet te veel moeten ..... tenslotte is dat vakantie nietwaar, even onder alle dagelijkse druk weg .....
Ik loop dus een rondje met ut hondje daar in Frankrijk, sta regelmatig stil om gewoon even te genieten, de lucht op te snuiven, de stilte te horen, de warmte te voelen ... en oh ja, de hond kan dan even plassen, ook wel handig ;)


Dit is niet toevallig een stukje dat er zo bij ligt, welnee, eigenlijk zie je niet veel anders dan dit .... en ik vind het geweldig alles een beetje ruig en niet zo gecultiveerd, al zullen de Fransen er wellicht anders over denken.Is dit nu wat je noemt echt Franse Brocante ???

Je gelooft het wellicht niet,
maar heb er toch echt dagen lang mensen in en uit zien gaan en komen,
en op een stoeltje buiten zien zitten ....
volgens mij hebben ze nog wat klusjes te gaan.
En jaloers dat ik ben .... best wel!


En dit is de achterzijde van een huis waar een oud vrouwtje woont,
met ik weet niet hoeveel katten en kittens (Goh herkenbaar wel)
een supergrote haan die geen ingebouwd horloge had
en nog wat kalkoenen.
De voorkant en het mensje zelf zagen er niet uit,
en de achterkant is simpelweg troosteloos ....
Ik heb haar 1 keer (met handen en voeten) gesproken
en had de indruk dat het mensje er super happy is.
En gelijk heeft ze!Kom Laartje, we gaan weer terug.

Wel even bewijzen dat je echt mee was.
Dit is Lara op haar best, en zie, ze wordt grijs ... Best wel!!
Volgende keer meer.
groetjes