vrijdag 7 januari 2011

computertijdperk

Ben ik toch potverrrrr wel erg afhankelijk van alle nieuwe technologie zeg.
Is mijn digitale compact cameraatje van de week begonnen met kuren, AL mijn foto's (lijken) bewogen, ofwel zijn zéér onscherp, heb ik dus niets aan.
Kan ik weer opnieuw.
Mijn vriendin dr moeder is verhuisd naar een verzorgingshuis, dat hele huis (eengezinswoning) waar de moeder al 40 jaar woonde moet leeg, en wel deze maand nog.
Dus ik toog erheen met mijn (geweldige tot dan toe) cameraatje, zet van alles op de kiek om op Marktplaats te plaatsen.
Mijn vriendin is niet zo ver meegegroeid met het computertijdperk terwijl ze wel zelfs een half jaar jónger is dan ik (of als ik en dan mij?), dus ach, dan help je waar je kunt.
Goed, kan ik dus opnieuw gaan doen en nu wel met de nodige haast, gezien de tijdsdruk.
Ook had ik een tafeltje, oh nee, 2 zelfs, op de gevoelige plaat gezet vóórdat ik ze met verf ging bewerken. TSSSSSSSSSSSS, ook weg dus. De 'nieuwe' witte exemplaren er op, beetje leuk gemaakt enzo ... alles voor niks, kan overnieuw maar de -voor- foto's zijn er dus helaas niet.
Wat kan een mens dan balen he, en mijn vriendin om een digitale camera te leen vragen werkt dus niet, die heeft ze simpelweg niet, ze heeft mij toch :).


Een andere vriendin van mij, die ietsje ouder is (wordt dit jaar 83!!) heeft zichzelf getrakteerd op een nieuwe digitale camera. Nu wist ze alleen niet hoe ze die foto's nu op de pc moest krijgen. Ja, ik zei bijna 83, digitale camera, computer, die krijg je niet gek.
Stap voor stap heb ik het haar vanmiddag uitgelegd. Ze verontschuldigde zich dat ze elke stap op papier zette, anders kon ze het niet meer onthouden .... ik lachtte wat.
Later beneden bij een kopje thee zei ik, weet je Barbara hoe ik het heb geleerd jaaaaaaren geleden?
Ze was reuze benieuwd.
Ik zei: ik zette alles wat Kees me vertelde en uitlegde stap voor stap op papier ....
... ze wist hoe jong ik toen nog was :)

grrrrrrrrrrrrrrrr mn camera, maar eens via de pc een manual downloaden .....
en dan zien op ik DAT stap voor stap snap ..........

dus helaas, wéér geen foto's van mij op het blog vandaag, maar wel een van de kunstwerken van Barbara, gemaakt met haar nieuwe cameraatje en ze kan nu zelfs foto's doormailen .... zo zie je maar weer.

fijne nacht en geniet
(goed voor de calorieen, maar dat is een ander verhaal)
Liefs Cathy

1 opmerking:

 1. Hoi Cathy ,
  had je mijn reactie nog gelezen bij je bericht van 31 december ?

  voor nu welterusten......

  ziek kind hier dus dat wordt bij ons weinig slapen ben ik bang , ze heeft net al overgegeven en koorts maar gelukkig ben ik morgen vrij om voor haar te zorgen.....
  doeiiii xxx Gea

  BeantwoordenVerwijderen