vrijdag 31 december 2010

een nieuwe frisse start

Nog voordat het jaar om is krijg ik al zicht op het nieuwe jaar. Ik was van de week bij mijn vriendin (die ook mijn baas is) op haar verjaardag en al kletsende kwam ze met de vraag of ik haar woonkamer wil restylen. Ruim een jaargeleden heb ik de kamer van haar dochter gedaan, we kennen elkaar al 30 jaar, dus ze weet wel zo;n beetje wat ik kan en niet kan. Hoewel, zij denkt gewoon dat ik alles wel kan.
Voor kerst kreeg ik een boekje van haar waar ik elke avond wat blaadjes in lees. The secret of POWER. Ik moet zeggen, soms komt het aan en soms denk ik: JA hoor ... maar er blijft altijd iets van hangen, en dat is niet verkeerd.
Goed, haar woonkamer, zo bleek, moet niet gerestyled worden, welnee ze wil een hele make over. Alles moet geschilderd, haar muur moet een oude afgebrokkelde muur lijken, de tafel moet ontwaxed worden, witte poten en donker blad krijgen, alle verschillende eetkamer stoelen moeten onder handen genomen worden, feitelijk moet er een andere bank komen en een niet al te grote relax stoel. De kast van Oma mag niets mee gebeuren (ja ze kent me, die was bij mij al wit geweest), ze heeft een prachtige houten vloer die ik nog samen met Kees daar naar boven heb lopen sjouwen, dus zei ik: ga dan uit van wit en naturellen. Zie je: zei ze, jij hebt altijd een oplossing.
Nah ja ... dat was zo moeilijk niet.
Haar woonkamer is erg klein, dus heel veel kan er niet, maar als zo nu en dan haar 5 kinderen met aanhang komen is het wel fijn als ze ergens kunnen neerstrijken. Dus die ene stoel moet op zn minst een zitting krijgen, die poef weer zn 4e pootje terug, de andere stoelen opnieuw een stoffen zittinkje en een kleurtje zodat het toch een rustig geheel wordt.
Kortom, ik kan er aan.
En passant komt er nog even de vraag of ik enkele stoeltjes voor haar schoonvader wil stofferen, er staat nog een poef van 1,50 x 1,50 bij een collega te wachten dus vervelen zal ik me niet. Hoe moet nou mn eigen stulpje af komen?
Kortom, mijn eigen tokootje gaat langzaam starten denk ik zo, ik ga naam krijgen in het wereldje hier.
Hmmm best wel lekker, ik ga wat moodborden maken alvast.
Fijne jaarwisseling allemaal en pas op met dat ellendige vuurwerk. DAT is alleen maar mooi als het in de lucht is :)
Cathy

2 opmerkingen:

 1. Hey lief meiske,

  Jij ook een heel gelukkig maar ook niet (zeker niet) onbelangrijk:gezond 2011!

  Je bent op je blog al net zòn lekkere babbelkont als in het echt!

  Het ziet er super leuk uit met die sterretjes.
  En ik las net dat je weer allerlei stofjes bij elkaar hebt gezocht! En je nieuwe plannen hier te lezen, heb ik zòn vermoeden dat jij je voorlopig niet hoeft te vervelen.

  lieve groetjes,


  Loesje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey lieve Cathy ,

  heb het helemaal gemist dat jij al een blog was begonnen , misschien had je het genoemd maar ik ben je gewoon nog niet tegen gekomen hier.

  En wat voor een blog, zo leuk , zo interessant . zo je eigen stijl en zo mooi verwoord en geschreven allemaal , ik ben onder de indruk hoor !

  Ik heb alles even gelezen en was soms ontroerd , soms onder de indruk en soms zette het me tot nadenken ,ook dat stukje over als je iets wilt dat er dan oplossingen zijn en als je iets niet wilt ...redenen.

  Ik herken dat wel bij mezelf , het is gewoon een kwestie van anders gaan denken, je gedachten hebben zo'n invloed op hoe je je voelt en ik weet gewoon dat je door positief te gaan denken ook positiever in het leven staat (en toch is het soms verrekte moeilijk )

  Ik heb me al bij je volgers geschaard maar ga je ook nog even aan de zijkant van m'n blog zetten .......zo mis ik je posten niet.

  Oja , de wekker , spiegel en ladenkastje zijn al verkocht , je weet wel wat je mooi vind ...........
  Heb m'n mailadres gewijzigd , er stond idd een letter verkeerd in de link.

  Nou tot de volgende keer dan maar en voor het nieuwe jaar natuurlijk nog de beste wensen en als ik het voor het zeggen had zou ik je zelfs de beste man toewensen want dat verdien je !

  XXX Gea

  BeantwoordenVerwijderen