dinsdag 28 december 2010

Dromen ...

Dromen waarmaken ... soms denk ik : JA dat kan, en soms denk ik: moet je dat willen?
Vandaag dacht ik: welke dromen heb ik vandaag de dag?
Ik moest werkelijk even spitten, ik wil niet vervallen in de bekende cliches als: een goede gezondheid ... ik denk dan meer naar mijn situatie gericht: dat mijn gezondheid niet al te snel nog meer achteruit gaat. Ik kan nu nog best wel wat, al duurt alles veel langer.
Ik weet ook dat dat gegeven killing is, ik begin al amper meer ergens aan, en als er 1 ding zeker is, is het wel: als je er niet aan begint komt het zéker niet af ...

Heb ik dromen?
Zoals ik laatst al durfde toe te geven, ja, ik zou zo graag weer van iemand houden, de kwestie is alleen, hoe bereik je dat? Hier is dan dus een 2e persoon voor nodig.

Andere dromen die ik zelf kan bereiken? Ik zou zo graag in mijn huis alles op orde krijgen, mijn werkplekjes weer terug veroveren van de wanorde, om zo mijn creativiteit weer ruimte te kunnen geven.

Wil ik naar het buitenland verhuizen? Ik moet wel reeel blijven denk ik dan. Ooit had ik samen met mijn man de droom IETS te kopen op Kreta, of Spetses, een kleiner eilandje van Griekenland. We vonden het daar echt heerlijk, de temperaturen, de omgeving en de levensinstellingen. Maar ben ik eerlijk, nee in mijn eentje heb ik die wens niet. Dat laat ik maar een droom blijven denk ik.

Ik wil eigenlijk weer mijn eigen bedrijf terug in het leven trekken, weliswaar iets anders dan voorheen, maar toch. Ik weet allerlei dingen te benoemen waarom dat lastig is, en misschien te veel gevraagd van mijzelf, maar ik moet weer ergens voor gaan leven. Het moet dan naast mijn huidige baan, waarin ik al moeite heb mijn grenzen te bewaken.

Laatst las ik iets wat me aansprak: als je iets wilt, zoek en vind je oplossingen, als je iets niet wilt, zoek en vind je redenen .....

om over na te denken, maar wel waar vrees ik. Mede waarom ik geen redenen ga benoemen, ik ga oplossingen zoeken .... ojee ojee.

Zouden dit van die oudejaarsprikkeltjes zijn en weer voorbij dwarrelen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten