donderdag 23 juni 2011

Alles went ...

Allengs raak je dus ook gewend aan pilletjes nemen, en weet je al bijna uit je hoofd welke producten je beter niet en beter wel tot je kunt nemen.
Een gezondheidsfreak zal ik nooit worden, dat weet ik wel, maar hte is te doen en ik eet er niet minder of minder smakelijk om moet ik bekennen.

De extra ziekenhuis onderzoeken, scans en MRI's brahten gelukkig meer opluchting dan verwacht dus ook dat is voor nu even een afgesloten tjdperk..Dus, weer aan het werk, 5 uur elke werkdag en de weekenden vrij ... als je ze vrij houdt dan wel.
Vorig weekend een zondagje Geleen op en neer gedaan met mams, weer al haar jeugsherinneringen de revue voorbij horen gaan ... geen onbekende verhalen meer voor me maar ik zie haar altijd weer een stukje groeien als we zo;n dagje doen.
We hadden ook nog 3 koffie/yhee bezoekjes dus met al die vlaaipunten kwam ik wel weer aan en ver boven mn tax, maar ach, een weekje extra opletten en het is weer oke met mn cholestorollekes. De vlaaien waren lekker, de limburgse mensen zo gezellig en gastvrij ... ik snap wel wat mam mist.

Mis ik dat ook? Ik weet het niet, ik heb een super lieve en gezellige vriendin, ze fietst af en toe langs en brengt me soms een lekkere warme hap omdat ze te veel heeft gekookt. We babbelen over van alles in ons leven en delen veel ervaringen. We overlopen elkaar niet, maar zijn altijd blij elkaar weer te zien.

Een andere vriendin, waarmee ik naar Kreta ben geweest, wij hebben een vriendschap die soms hard loopt en soms zijn we beiden zo druk ... dan laten we elkaar even met rust en doen we het met een foontje tussendoor. Heerlijk, zonder verplichtingen en zo doen we dat al ruim 40 jaar.

Nog een vriendin, die ik toch zo'n 5 jaar niet meer zag, maar we gingen al tijdens onze verkeringstijd met zn viertjes om. Samen kinderen gekregen en opgevoed, samen hobby's gedaan, cursussen en workshops gevolgd en gegeven. Haar zie ik met vlagen, en ja, moet nodig even bij dr langs. Ze is ook aan het quilten geslagen na mijn enthousiaste berichtjes via de foon dus binnenkort eens lapjes kijken bij elkaar. Heerlijk.

Mn baas/vriendin, tja, het zat er in ... opa zei altijd: met vrienden moet je wandelen en niet handelen ... hij had gelijk. Ze is steeds minder vriendin en steeds meer baas. Na een emotioneel gevecht met mijn binnenste ikje heb ik het onlangs los gelaten. Ze is mijn baas, en ze neemt inmiddels ook de leiding van de toko die ik haar heb helpen opzetten. Ik ben nog slechts werknemer, and so be it. Ik heb mn inkomen nodig en vind mn werk (nog) leuk, maar de sfeer is weg. Soms is het jammer hoe mensen veranderen als hun bedrijf groeit. Heel jammer.

Ik heb buren waar ik kan binnenwippen voor een wijntje, een quitpraatje of een knuffel ... dus, mis ik gezelligheid?
Nee niet echt denk ik. Ik vereenzaam maar gedeeltelijk, je hebt altijd zo je zorgen en dingetjes, en zonder partner worden die toch wat erg prive, wat onbesproken enzo.
Dat sparren mis ik dus wel, maar als dat het ergste is, nee ik klaag niet.

Zie je je mams 80 en ouder worden, ze verliest leeftijdgenoten, haar man, haar vriendinnen, zelfs jongere mensen zoals mijn Kees, haar schoonzoon waar ze zo gek op was. Als je dat zo ziet, dan snap ik vaak wel hoe eng dat moet zijn, merken dat je dingen vergeet, dat je dingen niet meer begrijpt of bij kunt houden, en merkt dat je eigen kinderen en kleinkinderen het te druk hebben voor jou .... ik snap wel hoe zij zch voelt ... en ik doe mijn best.
Mantelzorg ... mamazorg .... ik ben blij dat ik het nog kan doen.
Maar om nou te zeggen dat ik ook zo oud wil worden ?
Ik vraag het me af ... maar ... wellicht went ook dat onderweg ... ben tenslotte AL 55!
En dat bevalt me prima


Toedels en geniet

4 opmerkingen:

 1. Zeker herkenbaar, vriendschappen vallen ook vaak samen met periodes in je leven, en sommige heb je voor altijd. Wat je schrijft is zeker heel herkenbaar.

  Liefs Petra

  Nog dank je wel voor je mail en je reactie. Volgende week ga ik weer eens zitten voor een mail, je weet ik heb thuis geen computer, dus alles onder werktijd :) Gelukkig is baas ook man :)

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan wel merken dat ik net wakker ben, val enigzins in herhalingen :)

  Knuffel Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou dat staat je ook netje's naar de wereld stad geleen en niet even aan komen.,.... voor nog een stukje vlaai hahahahahaha......
  het leven moet je nemen hoe het komt... soms met vrienden en soms zonder vrienden ... en soms met echte vrienden, en daar heb je het meeste aan... lieve groetjes Viana

  BeantwoordenVerwijderen